IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вилата на Франко Дзефирели отваря врати като хотел

Срещу 1000 до 5000 евро на нощувка ще можете да се разходите в оранжерията, част от декора на операта „Травиата“

14:23 | 29.07.10 г.
Вилата на Франко Дзефирели отваря врати като хотел

Просторна вила на италианското крайбрежие ще отвори врати като луксозен хотел този месец. Освен с красиви гледки, къщата може да се похвали и с още нещо – под покрива й са припявали и разговаряли легендите от операта и киното Леонард Бернщайн, Лорънс Оливие, Мария Калас, Елизабет Тейлър. Това са само част от имената, които са вдъхновявали известния оперен и филмов режисьор Франко Дзефирели и са били чести гости във вилата му на Амалфитанското крайбрежие на Италия.

По време на 35-те години, в които режисьорът прекарва там, до 2007 г., когато Вила Тре Виле е продадена, Дзефирели черпи креативност за постановките си именно в къщата.

„Но вече не мога да й се радвам, ето защо е редно други хора да могат да се насладят на вилата“, казва режисьорът пред вестник Guardian.

Така от този месец къщата започва нов живот, този път като хотел, който ще предложи на гостите си възможността да се докоснат до миналото и до магията на сцената.

Режисьорът на филмите "Чай с Мусолини", "Хамлет", "Иисус от Назарет" продава къщата на Джовани Русо, собственик на няколко хотела. Новият собственик е предпочел да не променя интериора. Не е засегната и оранжерията, която е била част от декора в постановката на "Травиата" от Дзефирели.

Обстановката в най-голямата стая на вилата е останала непокътната. Запазени са мебелите, принадлежали на режисьора.

Гостите дори имат възможност да прелистят книгите, които Дзефирели е чел някога.

Общо в хотела има 12 стаи. Цената е 1 100 до 5 000 евро за нощ.

87-годишният Франко Дзефирели продължава активната си творческа дейност. Неотдавна той завърши работата си по цикъл опери, които се играят на сцената на Арена ди Верона. В същото време Дзефирели признава, че с годините графикът му на работа вече не е така напрегнат. През следващата година той ще постави "само" три опери. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още