IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британска агенция предлага екскурзия за 1,3 млн. долара

Специалиризаното предложение е за заможните ценители на пътешествията и алкохола

14:12 | 22.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Британска агенция предлага екскурзия за 1,3 млн. долара

Британската туристическа агенция Holidaysplease предложи на заможните ценители на пътешествията и алкохола екскурзия за двама срещу "скромната" сума от 750 000 британски лири или 1,3 млн. долара, съобщи сайтът Foodbeast.com.

Маршрутът обхваща десет точки, където е предвидена дегустация на редки марки алкохол и престой в свръхлуксозни хотели. Пътуването е наречено "Ultimate Drink Connoisseur's Holiday"("Суперваканция за познавачите на напитките", б. ред.). По време на екскурзията е предвидено посещение на Монако, Лас Вегас, Дубай, Мелбърн, Порто Черво. Двойките ще имат възможност да се забавляват в култови места като клуб The Billionaires  (Сардиния) и казино Crown Club в Мелбърн.

Пътешествениците ще разгледат фабриката за елитни алкохолни напитки Grey Goose във френската провинция Коняк, ще надникнат в рая за ценители Dalmore в Шотландия.

Пълният списък на планираните за посещения страни и градове  не е качен на сайта на Holidaysplease. Затова пък се знае, че VIP-туристите ще дегустират най-изисканите алкохоли. Например, колекционното шампанско Dynastie от  Armand De Brignac и коктейл Diamond Bader & Garrin за 20 000 долара, който е на основата на мартини и е поднасян с украса от
диаманти.

В алкохолното меню е намерило място също най-скъпото уиски в света Dalmore Trinitas, отлежавало 64 години. Цената на една такава бутилка е 160 000 долара.

За удобство на пътуващите в Holidaysplease предлагат гъвкави дати и различна продължителност на обиколките.

Въпреки високата цена Ultimate Drink Connoisseur's на фирмата Holiday не подобри рекорда за най-скъпа екскурзия в света.

През 2013 година тур за 1,7 млн. долара предложи друга британска туристическа агенция -  VeryFirstTo. Продължителността му е 2 години. В неговите рамки туристите могат да обиколят най-известните обекти в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.   

БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още