fallback

С биткойни в Алпите: Швейцарски хотел приема плащания в криптовалути

Управата обмисляше да приема криптовалути още преди четири години, но трябваше да изчака, докато се гарантира, че трансакциите ще са сигурни

12:26 | 27.08.21 г. 5
Автор - снимка
Създател

Луксозният хотел Chedi Andermatt, контролиран от милиардера Самих Савирис, обяви, че ще приема плащания в криптовалута.

Хотелът в Швейцарските Алпи ще приема биткойн и етер, като предстои да се разгледа и възможността за други криптовалути, се казва в позиция, цитирана от Bloomberg.

Апартамент с всички екстри в Chedi Andermatt, на около 110 километра от Цюрих, може да струва до 1000 долара на вечер, показва проверка в сайта на хотела.

Управата му обмисляше да приема криптовалути още преди четири години, но трябваше да изчака, докато се гарантира, че трансакциите ще са сигурни и волатилността на цените може да бъде избегната.

За осигуряване на услугата хотелът си партнира с платежната компания Worldline, както и с швейцарската криптокомпания Bitcoin Suisse. Плащанията с криптовалути ще бъдат незабавно обръщани в швейцарски франкове, съобщиха още от управата.

Chedi отваря врати през 2013 г. като част от съживяването на загубилия популярност курорт Андермат. Савирис, чието състояние идва от недвижими имоти в Египет, обединява сили с други инвеститори, с които инвестираха над 1 млрд. долара в селището.

„Отправяме ясно послание на гостите на нашия хотел, че сме отворени за нови технологии и в същото време предлагаме нов начин за плащане като допълнителна услуга“, коментира Жан-Ив Блат, генерален директор на Chedi.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:53 | 13.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още