IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Капацитетът на картите за памет вероятно ще се увеличи до два терабайта

Това предвижда новият стандарт за карти памет, предложен от компаниите SanDisk, Nikon и Sony

16:46 | 30.11.10 г. 1
<p>Снимка: compactflash.org</p>

Снимка: compactflash.org

Компаниите SanDisk, Nikon и Sony предложиха нов стандарт за карти памет, се казва в официално съобщение до медиите. Спецификациите на предложените стандарти трябва да бъдат утвърдени от CompactFlash Association – сдружението на компании, които използват и произвеждат CompactFlash продукти.

Предвижда се максималната скорост за предаване на данни през новите карти за памет да бъде 500 мегабайта в секунда. Освен това капацитетът им ще бъде два терабайта (2048 гигабайта). Сегашният стандарт на CompactFlash 6.0 е с максимална скорост на предаване на данни 167 мегабайта в секунда.

С помощта на новите карти собствениците на цифрови фотоапарати например ще могат да правят по-голямо количество снимки във формат RAW за по-малко време.

Новите карти за памет ще могат да се използват и във видеокамерите за увеличаване продължителността на записи със стандартно качество.

CompactFlash Association вече е сформирала работна група за обсъждане на предложенията. До излизане на окончателното им решение датата на излизане на новите карти, както и цената им остават неизвестни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още