IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple ще уголеми екрана на iPhone 5 до 4 инча

Компанията иска да стане по-конкурентоспособна на пазара на смарт устройствата, които използват ОС на Google Android и са с по-големи екрани

16:00 | 15.02.11 г.
Apple ще уголеми екрана на iPhone 5 до 4 инча

Apple ще разшири размера на екрана на iPhone 5 до 4 инча, за да е по-конкурентоспособен на продуктите, които работят на база платформата на Google - Android и са преобладаващо с диагонал от 4 до 7 инча, съобщава Digitimes. Екранът на последния модел iPhone 4 е с размер 3,5 инча.

Доставчиците отбелязват, че продуктовата линия с части за следващото поколение iPhone на Apple вече е започнала да се тества и че компанията се интересува от уголемяване размера на екраните до 4-инчови, за да може да отговори напълно на изискванията и търсенето на пазара.

Смартфоните, които работят с платформата Google Android, са основно 4-инчови и дори с по-големи размери. Galaxy S на Samsung Electronics и Nexus S на Google имат 4-инчови панели, Sharp е пригодил 5,5-инчови екрани за своите смартфони, а Acer планира пускането на устройства с 4,8-инчови дисплеи.

С навлизането на още една голяма компания като Apple на пазара на 4-инчовите смарт устройства, фирмите в индустрията ще започнат да се борят за повече подобрения и по-голяма динамика при произвежданите от тях продукти.

Dell например вече направиха преоценка на пазарните си позиции на продукта Dell Streak 5. Първоначално устройството бе ориентирано и насочено към пазара на таблети, по-късно обаче компанията го позиционира като супер телефон. Устройството разполага с 5-инчов екран, а спецификациите и функциите му го поставят по средата между таблетите и смартфоните. Този продукт показва, че съществува припокриване на пазара на устройства с 4- до 7-инчови екрани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още