IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Представиха новото поколение ноутбук MacBook Pro

Промяната е по-скоро „под капака“ на устройствата, отколкото във външния вид, а цената им ще започва от 1 199 долара

11:38 | 25.02.11 г.
<p>MacBook Pro ще имат само четири варианта размери на екрана. <i>Снимка: Apple</i></p>

MacBook Pro ще имат само четири варианта размери на екрана. Снимка: Apple

Развитието и самоусъвършенстването са в основата на фирмените стратегии на много компании. За други обаче това е не просто пожелателно, а задължително условие за напредване в сферата на бизнеса. Особено за високотехнологичните компании.

Това е и причината фирмите, произвеждащи мобилни устройства, непрекъснато да излизат с нови и подобрени версии на продуктите си.

Компанията Apple не прави изключение от всеобщите тенденции за представяне на нови и модерни технологии. На пазара скоро ще излезе обновената линия ноутбуци MacBook Pro, се съобщава в информация на американската фирма.

Дизайнът на ноутбуците всъщност не е променен основно. Размерът и теглото на устройствата остават непроменени. Вместо това, новата линия Pro е снабдена с нов процесор Intel Core и поддържаща технология за пренос на данни Thunderbird със скорост 10 GB в секунда.

За сравнение, теоретичната скорост за пренос на данни по стандарта на USB 2.0, е 480 MB в секунда.

Линията MacBook Pro включва модели с 13,3, 15,4 и 17-инчови дисплеи. Обновените устройства обаче ще са с един по-малко от предходната серия.

Двата модела с 13,3 и 15,4-инчови екрани, които са с по-малките дисплеи в серията, са снабдени с двуядрени процесори Intel Core с честота съответно 2,3 и 2,7 гигахерца. 17-инчовите ноутбуци са оборудвани с четириядрени процесори Core i7.

Отбелязва се също, че новите ноутбуци на Apple са снабдени и с графична система AMD Radeon. В предната серия на ноутбуците бе използвана платка за графична програма на конкурента на AMD – Nvidia.

Цената на MacBook Pro в САЩ ще тръгва от 1 199 долара, като устройствата ще бъдат достъпни само в магазините на Apple и в сайта на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още