IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият iPhone 5 ще бъде по пазарите през септември

Новата версия на смартфона ще бъде с по-мощен процесор

18:34 | 20.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>Новият iPhone ще бъде с по-мощен процесор. <i>Снимка: Ройтерс</i></p>

Новият iPhone ще бъде с по-мощен процесор. Снимка: Ройтерс

Следващото поколение iPhone ще бъде по рафтовете на магазините през септември, цитира запознати източници Ройтерс.

Източниците на агенцията, пожелали да останат анонимни, са споделили, че iPhone 5 ще има по-мощен процесор, но до голяма степен ще си прилича с iPhone 4. Производството на новото бижу на Apple ще започне още през юли или август. 

iPhone е един от най-успешните продукти на Apple. Само през последното тримесечие на 2010 г. концернът е успял да продаде 16 млн. апарата, което прави повече от една трета от всички продажби на компанията. Актуалното в момента четвърто поколение бе представено през юни от Стив Джобс и още през същия месец счупи всички рекорди. 

Междувременно Apple изнесе производството на много компоненти в Тайван. Според източниците на Ройтерс камерата на новия iPhone ще се произвежда от Largan Precision, дисплея – от Wintek Corp, а кутията - от Foxconn Technology. След това всички компоненти ще се доставят за сглобяване на Hon Hai Precision Industry, която е част от Foxconn Technology Group.

Очаква се по-късно днес Apple да публикува резултатите си за първото тримесечие на финансовата година. Ако има от какво да се притесняват акционерите, то това е представянето в Япония, където се произвежда паметта за iPhone.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още