IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple може да включи мобилните разплащания в iPhone 5

Следващият смартфон на концерна ще разполага с функцията NFC

09:00 | 26.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Зачестяват спекулациите, че следващият&nbsp;iPhone ще разполага с NFC. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Зачестяват спекулациите, че следващият iPhone ще разполага с NFC. Снимка: Ройтерс

Следващият iPhone може да съдържа чип за NFC (технология за комуникация в близък обсег, която позволява извършването на плащания директно през телефоните, посредством екипирани с NFC функция касови апарати), пише специализираният технологичен блог 9to5 Mac.

Впрочем, от години има слухове за това, че Apple ще включи в своите смартфони технологията. Този път обаче 9to5 Mac основава публикацията си на кодове за прототип на iPhone.

NFC вероятно ще работи добре с новото приложение Passbook, което Apple ще вгради в IOS 6, следващата мобилна операционна система на компанията за iPhone и iPad.

Passbook позволява съхраняване на подаръчни ваучъри, билети за концерти, за самолети и други услуги на трети страни в едно приложение. Не би било проблем за Apple да включи и кредитните карти за следващия iPhone.

В момента технологията NFC се ползва от услугата за разплащания Google Wallet, която обаче е ограничена само до няколко телефона с Android, като Galaxy Nexus.

Междувременно изпълнителният директор на китайския технологичен гигант Foxconn Тери Гоу е заявил пред акционери на компанията, че има намерение да задмине Samsung по отношение на производството на компоненти до 5 години.

Сред по-интересните изказвания на Тери Гоу е било обещанието, че iPhone 5 буквално ще засрами последния хит на Samsung - смартфона Galaxy S III.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още