IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо кражбата на Apple Watch е толкова лесна?

Можете да откраднете умния часовник само за 20 секунди, разкрива CNN

17:21 | 16.05.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Всеки, който иска да открадне Apple Watch, може да го направи за около 20 секунди. Единственото, което трябва да направи, е да изчисти настройките му и да си го прибере, пише CNN.

Причината за това е фактът, че Apple е направила така, че е изключително лесно разбиването на паролата на умния часовник и изчистването на настройките му.

Като потребител можете да сложите парола на своето устройство, но изненадващо всеки може да задържи бутона “Изключи”, а след това да избере опцията за изтриване на всички данни от часовника.

За разлика от него, iPhone разполага със специални функции, които го правят по-малко желан от престъпниците. Ако телефонът бъде откраднат, собственикът му може да изтрие цялата си информация от него от разстояние или да го настрои така, че да изисква парола за всяко нещо. Благодарение на тези мерки тези телефони са все по-рядък обект на кражба. В Сан Франциско има 40% спад в кражбите на iPhone през 2014 г. в сравнение с предходната година.

Apple обаче не е добавила тези опции в Apple Watch. Една от причините за това е, че часовникът не се свързва независимо с клетъчни мрежи и безжичен интернет, така че изпращането на съобщение за изчистване на цялата информация е трудна задача.

Все още не е ясно обаче защо компанията е позволила изтриването на всички данни от Apple Watch да бъде толкова лесно. Компанията не е отговорила на запитването на CNN за коментар. Това е необичаен ход за бранд, който се превърна в символ на зашитата на личните данни на потребителите от любопитните очи на правителствата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още