IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безплатният безжичен интернет в Япония достигна връх... буквално

Два мобилни оператора започнаха да предлагат услугата на връх Фуджи

18:09 | 14.07.15 г.
<p>
	Фуджи е един от символите на Япония.&nbsp;<em>Снимка: freeimages.com</em></p>

Фуджи е един от символите на Япония. Снимка: freeimages.com

Безплатният безжичен интернет достигна връх в Япония, всъщност най-високият връх в страната.

Туристите, дошли да покорят връх Фуджи, най-високият в Япония (3776 метра), вече могат да използват мобилните си устройства, за да споделят преживяванията си със своите приятели в социалните мрежи, или просто да проверяват имейлите си, пише Wall Street Journal.

Мобилните оператори NTT Docomo и KDDI пуснаха безплатни хотспотове за безжичен интернет за чуждестранни посетители в най-високата точка на Япония. Услугите, които стартираха миналата седмица, ще бъдат на разположение до септември, когато приключва сезонът за катерене.

Услугата на Docomo има за цел да привлече повече чуждестранни туристи в префектурите Шизуока и Мананаши, които са дом на връх Фуджи, посочват от компанията.

Инструкциите за използването на услугата на Docomo са достъпни на различни места, през които преминават изкачващите се. Услугата на KDDI изисква предварително сваляне на мобилно приложение.

Фуджи е една от най-популярните туристически дестинации в Япония. Тя привлeче над 285 хил. души през летния сезон за катерене миналата година. През 2013 г. вулканът влезе в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Освен това Фуджи се смята за символ на Япония.

Docomo, най-големият мобилен оператор в Япония, заяви, че двете префектури ще разпространят около 70 хил. печатни реклами, съдържащи информация на английски, китайски и корейски как може да се ползва услугата.

Още за услугата можете да разберете от видеото на Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още