IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LVMH пуска конкурент на Apple Watch за 1400 евро

Компанията приветства навлизането на Apple на пазара на часовници

16:17 | 16.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Френският производител на луксозни стоки LVMH ще пусне конкурентен продукт на Apple Watch, който ще струва 1400 евро, разкри Жан-Клод Биве, президент на подразделението на LVMH за часовници, предава Ройтерс.

Apple Watch се предлага в три линии, катo цените им започват от 400-500 евро, средният модел е около 700-1250 евро, а луксозният се продава за около 11 000 - 18 000 евро, сочи информация в германския онлайн магазин на Apple.

Първоначалните данни за продажбите в САЩ сочат, че Apple Watch не се представя чак толкова добре от пускането си на пазара през април, което се дължи отчасти на недостига на часовници, както и на факта, че по-голяма част от потребителите предпочитат най-евтиния модел Apple Watch Sport.

LVMH, която притежава марките часовници Zenith, Hubloth и Tag Heuer, приветства появата на Apple Watch, защото пазарната мощ на марка като Apple ще допринесе за създаването на нов клас любители на луксозните часовници, коментира Биве.

По думите му подразделението на LVMH за часовници се фокусира върху печеленето на пазарен дял и ще се опита да наложи Tag Heuer и Hublot на масовия пазар в Китай.

LVMH Watches генерира само 5% от приходите си в Китай, посочва Биве. Идеята му е Tag Heuer, която е известна като луксозна марка с часовници в категорията от 6500 евро, да се фокусира върху производството на часовници, струващи между 1500 и 4500 евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:09 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още