IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mini Cooper навлиза на пазара на велосипеди

Компанията не е единственият производител на автомобили, който решава да разрасне производствената си линия с колела

10:54 | 12.10.10 г.
T250 Aintree Снимка: Mini Cooper
T250 Aintree Снимка: Mini Cooper

Всеки, който се чуди защо един производител на автомобили се насочва към направата на колела, трябва да се замисли върху два въпроса – развитието на индустрията и това, че добрите велосипеди струват почти колкото скъпите автомобили.

В полза на велосипедите е и проучването на британската British TV. В документален филм телевизията посочва, че нараства броят на хората, които прекарват повече време в магазините за колела, вместо в тези за автомобили.

В добавка на създаващата се тенденция са велосипедите от скъпия клас на BMW и Ferrari, а сега и моделът на Mini Cooper.

Компанията, известна с производството на малки градски автомобили, този път изненадва почитателите си с двуколесно средство за придвижване, отново за градски условия (с тънки гуми), кожена седалка и висококачествена стоманена рамка.

Моделът T250 Aintree се продава на цена от 1448 паунда, тежи 9,6 кг.

Скоростният механизъм е изработен от механиците на Mini Cooper и се състои от пет степени (макар че мнозина не успяват дори да разберат, че велосипедът разполага с толкова много възможности за движение по различни наклони заради умелата изработка на дискретните бутони за превключване), които ще са напълно достатъчни на дамите.

Цялостната визия на колелото излъчва ретро елемент, единственото, което може би ще ви липсва, е кошницата в предната част.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още