fallback

Volvo намалява производството си преди Коледа

Европейската автомобилна криза се погрижи за спадащо търсене и при шведите

22:41 | 30.11.12 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Шведският автомобилостроител Volvo намалява производството си заради спада в търсенето. Шведският завод Torslanda ще бъде спрян в продължение на три дни преди дългия уикенд за Коледа, обяви Volvo Cars в петък. В белгийския завод Gand производството ще бъде спряно в продължение на два дни, предаде DPA.

Но това не е всичко - в Torslanda през следващата година от поточната линия ще слизат по 45 вместо досегашните по 50 коли на час. По-рано през годината – през октомври производството вече бе намалено от 57 на 50 автомобила на час. Освен това през октомври заводът вече не затворен за цяла седмица.

„Винаги сме казвали, че с оглед на сегашните пазарни условия трябва да създадем по-голяма гъвкавост през деня", казва производственият директор Ларс Вребо. През 2012 г. търсенето пада непрекъснато и досега нищо не намеква за промяна в тенденцията.

В завода Gand шведският производител има 5200 служители, а в завода Torslanda работят 3200 служители. От последните решения засегнати ще бъдат предимно служители на временни договори.

Volvo е собственост на китайския концерн Geely, който откупи производителя през август 2010 г. от американския концерн Ford.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:50 | 10.09.22 г.
fallback