IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW ще строи Golf-а и в Мексико след 2014-а

Търсенето на модела е толкова високо, че в завода във Волфсбург ще има три допълнителни сутрешни смени в събота

14:58 | 25.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Новият Golf се радва на силно търсене. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Новият Golf се радва на силно търсене. Снимка: Ройтерс

Най-големият европейски автомобилен производител Volkswagen обяви, че от следващата година новият Golf ще се произвежда и в поточната линия в Мексико. Седмото поколение на компактния автомобил ще се изнася за Северна Америка, обясни говорител на VW в петък.

Това ще даде възможност на концерна от Волфсбург да съживи една традиция - в Мексико до преди десет години се сглобяваше легендарният Beetle, дълго след като VW спря производството на този модел в други подразделения, предава Ройтерс.

В завода в Пуебла за износ в САЩ в момента се асемблират моделите Jetta и Beetle. Golf VII се сглобява засега само на производствените линии в основната фабрика във Волфсбург и в Цвикау.

Мексико не е началото на международната експанзия на Golf. През настоящата година VW ще започне да произвежда най-продавания си автомобил в китайския град Фошан в провинция Гуандун. Заводът е все още в процес на изграждане. Предишният модел се произвеждаше в Чанчун в провинция Дзилин в Североизточен Китай.

Китай е най-големият пазар за германската компания.

Междувременно VW обяви, че търсенето на новия Golf VII, който бе показан в края на миналата година, сериозно превишава предлаганите от компанията бройки. Затова и се взимат специални мерки, за да може всички желаещи да се снабдят с автомобила, съобщава агенция business.ua.

Към момента във Volkswagen са получили над 100 хил. поръчки за модела, който се предлага както с 3, така и с 5 врати. За да решат проблема, германците пускат три допълнителни сутрешни смени в събота в завода си във Волфсбург. Това ще позволи производството на допълнителни близо 2 хил. бройки, които ще бъдат насочени към европейските пазари.

Съвсем наскоро главният изпълнителен директор на Volkswagen Мартин Винтеркорн се похвали, че компанията му е успяла да продаде 800 хил. автомобила Golf. Според други проучвания бройката на продадените през миналата година автомобили от модела е 750 хил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още