IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen и Bentley ще правят луксозен джип

Цената на мощния 600 конски сили автомобил ще е над 200 хил. евро

14:52 | 04.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Bentley ще прави и джипове. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Bentley ще прави и джипове. Снимка: Ройтерс

Най-големият европейски автомобилен производител Volkswagen възнамерява да предложи луксозен джип в сътрудничество с дъщерната си компания Bentley.

Колата ще бъде доста мощна - 600 конски сили, и в базисния й вариант ще струва около 200 хил. евро, пише в днешния си брой германския икономически всекидневник Handelsblatt, като се позовава на кръгове от производителя. 

Плановете са джипът да се произвежда в Братислава, Словакия, а последните щрихи да се получат в Крю, Англия, където е базирано дъщерното дружество Bentley.

Подробностите все още се проверяват от екипа на VW, но отсега е ясно, че "ние ще изградим колата".

Главният изпълнителен директор на Bentley Волфганг Шрайбер планира да продава до по 5 хил. броя от луксозната кола, която носи работно име „Falcon“ (ястреб). 

С допълнителните годишни приходи от над 1 млрд. евро британското дъщерно дружество на VW трябва да удвои приходите си в сравнение с 2011 г.

"Моделът ще се отплати", твърдят от борда на Volkswagen. Коцернът от Волфсбург се надява на двуцифрен процент на възвръщаемост, твърдят още от компанията. 

Първоначалната концепция на дизайна на спортния модел Bentley показа под името EXP9 F по време на автомобилното изложение в Женева през март 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още