IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen не се отказва от придобиване на Alfa Romeo

Ако новите модели на италианците не успеят да пробият на световните пазари, не е изключено Маркионе да промени мнението си

12:34 | 15.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Alfa Romeo може да стане 13-ата марка в империята на VW. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Alfa Romeo може да стане 13-ата марка в империята на VW. Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен концерн Volkswagen срещна твърд отказ от страна на италианския Fiat при опита си да закупи една от марките на италианския концерн – Alfa Romeo. Германците обаче не се отказват толкова лесно и това бе потвърдено от главния изпълнителен директор на концерна Мартин Винтеркорн.

В интервю за Ройтерс той бе категоричен, че „германският концерн продължава да е отворен към разширяването на портфолиото от брандове, които притежава. В момента Volkswagen има 12 марки, но не е изключено те да се увеличат.

„Засега нямаме конкретни планове, но нещата винаги може да се променят, при това за доста бързо време – коментира Винтеркорн. – Има марки, които просто няма как да подминеш.” 

След този отговор Винтеркорн директно бе запитан дали Alfa Romeo не е една от тези марки, на което шефът на Volkswagen дипломатично отговори: „Alfa Romeo е една отлична марка.”

Според анализаторите в германския концерн просто изчакват да видят как ще се развият нещата около Alfa Romeo, преди да направят нов опит за закупуването на компанията от Fiat. Директорът на италианския концерн Серджио Маркионе засега е категорично против, като през последната година той води яростна битка с германците заради ценовата им политика в Европа. Ако новите модели на Alfa Romeo обаче не успеят да пробият на световните пазари, не е изключено мнението му да се промени.

Ройтерс припомня и изявлението на председателя на Надзорния съвет на Volkswagen Фердинанд Пиех, който бе категоричен, че най-късно до 10 години марките в портфолиото на концерна ще бъдат 13. Добавяйки, че именно Alfa Romeo може да се окаже щастливата, 13-а марка, собственост на германците. 

Още новини от света на автомобилите четете в Automedia.bg


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още