IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Seat: Трябва да продаваме двойно повече, за да оцелеем

Необходими са ни поне 500 хил. продажби на година, а през 2012 г. постигнахме едва 320 000, твърди президентът Джеймс Мюър

14:10 | 26.03.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Надеждата на Seat се нарича Leon. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Надеждата на Seat се нарича Leon. Снимка: Ройтерс

Продаващата предимно в Европа испанска автомобилна компания Seat изпитва сериозни затруднения заради продължаващата криза на континента. Изминалата година бе поредната, през която Seat записа спад в продажбите си, което още повече усложнява бъдещето на концерна.

Усложнява го до толкова, че ако испанците не успят да удвоят продажбите си, марката може и да не оцелее. Това заяви президентът на Seat, Джеймс Мюър, пред Autocar. 

"Необходими са ни поне 500 000 продажби на година, а през 2012 година постигнахме едва 320 000. В дългосрочен план, за да имаме устойчив успех, ще трябва да продаваме близо един милион коли годишно".

Надеждата на Seat се нарича Leon. Моделът, който наскоро излезе на пазара, използва най-новите технологии на VW Group, които се вграждат в последните поколения на Volkswagen Golf и Audi A3. Ако този модел успее да привлече достатъчно клиенти, испанците ще поискат от компанията майка допълни инвестиции, чрез които ще бъдат разработени нови модели. А тези нови модели би трябвало да извадят Seat от кризата, в която се намира.

Сред въпросните нови модели ще присъства конкурент на Nissan Qashqai, който ще бъде изграден на платформата MQB. Обмисля се и пускането на компактен кросовър, тъй като тези автомобили набират огромна популярност в Европа. Не е изключена и възможността за появата на голям джип.

За сега обаче испанците ще трябва да разчитат на настоящата си моделна гама. Най-новото попълнение в нея е моделът с три врати Leon SC, който бе показан в Женева. Малко по-късно през тази година ще се появи и версията комби на този модел, носеща инициалите ST, а през 2014 година ще видим и спортната модификация Cupra. 

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1
SSIW
преди 11 години
Ето, че хората имат желание и капацитет да произвеждат, просто няма , кой да купува! Те какво са виновни, че на никой не му се харчат пари за нищо?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още