IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-скъпите луксозни покупки на годината

Милиардерите похарчиха рекордни суми за редки вещи, трюфели и някои от най-скъпите платна в света през тази година

14:14 | 28.12.10 г.
Най-скъпите луксозни покупки на годината

Какво може да бъде по-екстравагантно от това да похарчиш 330 хил. долара за два бели трюфела, които дори са на практика неядливи? И изобщо, на кого би му хрумнало да даде толкова пари за нещо, което не може да използва? Е, милиардерът Стенли Хо, кралят на казината в Макао, направи точно това в Лондон на търг през миналия месец.

Според експерти сортът деликатесни гъби, които Хо купи, съвсем не влизат в списъка на гъбите, които човек може да включи към рецептата на ризотото си. „Те са напълно кулинарно неизползваеми“, казва Брит Бънярд, издател на кулинарното списание Fungi.

Това съвсем не е единствената по рода си скъпо струваща прищявка на богаташ. По-рано този месец Джоузеф Лау, магнат в областта на имотите от Хонконг, плати 16,7 млн. долара за два кандилника за тамян. Те са с формата на жерави – символът на дълголетието в Китай.

Лондонският бижутер Лорънс Граф пък плати рекордната сума от 46 млн. долара в Женева през ноември за рядък 24,78-каратов розов диамант, който е бил изложен за последно на търг преди 60 години.

Лукс, разкош и... умели ходове в света на инвестициите. Това е животът на повечето хора, които притежават шест- и седемцифрено състояние.

Ето защо, колкото и налудничави и странни да ни изглеждат покупките им, вероятно те са добре обмислена и стратегически планиран ход, който след години не само ще им върне похарченото, но ще ги направи и по-богати.

Да видим кои са най-големите харчове за луксозни вещи на богатите

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още