IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приказка между четири стени

Изчистени линии, меки пастелни тонове и естествени материали са хитовете в интериорния дизайн

08:01 | 18.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>Меките пастелни тонове и естествените материали диктуват модата в интериорния дизайн.<i> Снимка: Astella home</i></p>

Меките пастелни тонове и естествените материали диктуват модата в интериорния дизайн. Снимка: Astella home

Модерните интериорни пространства отдавна вече не следват един-единствен стил и не копират тенденциите буквално. Не е нужно да притежаваш дизайнерска креативност, за да си представиш дома си като уникално творение, където ти си център на света.

Наистина - всяко жилище говори много за личните усещания на притежателя си, за начина му на живот и разбирането му за света. За да си отговорите на въпроса „Как искам да изглежда домът ми?” помислете за различни факти от ежедневието си – как се обличате, кои са любимите ви цветове и материи, какви са най-често използваните уреди и мебели в дома ви, съветва криейтив директорът на Astella Home Аля Милушева. Милушева съветва да се върнете към моментите и местата, където сте се чувствали най-удобно и уютно.

Тапетите, като основна част от декорацията на дома, имат уникалното преимущество да вдъхват живот на стените и да ни помагат да подчертаем определени предимства или да скрием малки недостатъци на пространството. Ако например искате помещението да изглежда по-високо, достатъчно е да използвате актуалното за сезона вертикално фино райе.

Тавана боядисайте в бяло и го осветете добре. Ако разполагате с една малка стая, която бихте искали да изглежда по-голяма, вдъхновете се от по-светли нюанси. Нека тапетите са дюс или с по-дребни фигури. За акцент може да се използва една от стените (без прозорци и врати) и да се декорира в тапет с едър, дори тъмен десен. По-големите пространства в дома ви ще изглеждат по-уютно, ако изберете тъмни, но топли цветове. Именно там е мястото и за тапет с по-едър принт, съветват от Astella Home, която е представител на марките Kobe, Rasch, Winter Creations, Atenea, Willman Interiors за България.

А вероятно обичате природата и меките й форми и естествени тонове? Липсва ли ви хармоничното усещане и чистотата, с която се зареждате в редките моменти, когато успявате за избягате от града и просто да полежите на плажа или на някоя поляна в гората? Защо тогава не пренесете всички тези положителни емоции в дома си, като го декорирате в актуалния за сезона натуралистичен „Scandinavian Simple” стил? Също както приготвяте тоалета си за деня, може да заложите и за новия си интериор на баланса между практичност и актуалност.

За дома си може да изберете и изчистени линии, меки пастелни тонове и естествени материали (дърво, кожа, лен) и вече имате всичко необходимо за един модерен интериор и пространство, което ще ви връща към съвършенството на природата след тежък и напрегнат ден. Нюансите на сивия цвят, съчетани с дискретни акценти в ярки тонове, могат да възвърнат енергията ви и да ви заредят за приятни мигове с най-близките.

Вижте фотогалерия с хитовете в интериорния дизайн

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още