IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GE пусна ултра модерна зарядна станция за електромобили

Чрез новата колонка потенциално се намалява необходимото време от 8 часа, типично за стандартните зарядни системи, до по-малко от един час

15:54 | 09.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Красиво изваяната форма е дело на именития индустриален дизайнер Ив Бехар. <em>Снимка: компанията</em></p>

Красиво изваяната форма е дело на именития индустриален дизайнер Ив Бехар. Снимка: компанията

Едва ли случайно GE избра Милано, модната столица на Италия, за да постави европейската премиера на модерната си станция за зареждане на електромобили WattStation.

Комбинираща функционалност и красиво изваяна форма, дело на именития индустриален дизайнер Ив Бехар, WattStation на GE значително намалява времето, необходимо за зареждане на автомобила. Новото устройство е и важна стъпка към превръщането на електромобила в по-широко приложим вариант на транспортно средство.

Официалният старт на WattStation в Европа се състоя на изложбата Power-Gen Europe в панаирния център Фиера в Милано на 7 юни. Главният изпълнителен директор на звеното за индустриални решения в GE Energy Тод Джонстън заяви, че „водещите производители на коли сега масово пускат електромобили на големия пазар, но за да срещнат широко одобрение от страна на потребителите те трябва да модернизират електрическата мрежа и да направят зарядните станции достъпни, бързи и лесни за използване.“

WattStation в голяма степен повишава ефективността на зареждането на автомобили с електричество. Чрез новата колонка потенциално се намалява необходимото време от 8 часа, типично за стандартните зарядни системи, до по-малко от един час. Това важи както за 24-киловатовия акумулатор, така и за пълния цикъл на зареждане на електромобила. WattStation осигурява бързо зареждане чрез използване на високи волтажи и електрически потоци, изискващи специализирано оборудване и конектори.

„GE Energy въвежда в експлоатация на европейския пазар серия от зарядни станции, чрез които местните индивидуални и търговски потребители получават цяла гама от лесни за ползване, гъвкави и модни системи, за да се превърне електромобилът в практична ежедневна реалност“, добави Джонстън.

WattStation се предлага в два варианта – свободно стояща колонка за употреба в градовете и от бизнеса, както и модел за монтиране на стена за домашна употреба. Ориентираният към потребителя дизайн позволява и бъдещо модернизиране и надстрояване на системата, с оглед на навлизането на пазара на по-умни технологии в сферата на комуникациите и разплащанията.

GE е горещ поддръжник на електромобилите. Миналата година компанията обяви плановете си да закупи 25 000 електрически коли до 2015 г. за използване като фирмени автомобили, както и за лизинговането им на корпоративни клиенти чрез бизнеса си под името Fleet Services.

Вижте снимки на новата зарядна станция за електромобили

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още