IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трима българи могат да отлетят за Космоса

Късметлиите ще получат шанса преди това да посетят базата на НАСА в Хюстън

13:05 | 05.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Next-DC</em></p>

Снимка: Next-DC

Ако през този уикенд пътувате с кола по магистралата към южното ни Черноморие, има голям шанс автомобилът ви да бъде спрян от "галактически" стопаджии. По цялото продължение на магистрала Тракия и след това чак до Созопол младите легендарни пътешественици ще търсят някой да ги отведе до новата модерна туристическа дестинация – открития Космос.

Шофьорите, които решат да ги повозят обаче, ще останат изненадани. Вместо да се качват в колите, които спрат до тях, "галактическите" стопаджии ще разкриват на водачите им интересни и малко познати подробности за космоса. Като например тази, че той е на практика значително по-близо от морето – едва на 80 км от Земята.

След това всеки от спрелите шофьори ще получи и специална карта – реплика на картата за вход в легендарната база на НАСА в Хюстън. На нея има ясни инструкции как могат да получат шанс догодина вместо към морето да се отправят именно към тази база, а от там и към открития космос.

Общо трима българи ще получат възможността да посетят централата на НАСА в Хюстън през 2014 г., като турът е част от рекламна кампания на Heineken. Дестинацията не е избрана случайно – анализатори на туристическия бизнес определят космоса като най-атрактивната туристическа дестинация на следващите десетилетия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още