IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корейските ядливи насекоми - индустрия за 278 млн. долара

Броят на фермите в страната, отглеждащи насекоми, се е увеличил до 724 миналата година, от 265 през 2011 г.

19:34 | 22.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Бае Сю-Хюн похапва супа от сладки картофи и паста с буболечки. Те са част от рецептата.

"Нямам чувството, че ям насекоми“, коментира 18-годишната Бае, докато обядва с приятел в Papillon’s Kitchen, ресторант в Сеул, специализиран в приготвянето на храни с насекоми.

Това е защото насекомите в ястието ѝ са направени на прах, с който се приготвят паста и супа, пише Ройтерс. 

Яденето на насекоми отдавна се е превърнало в нещо често срещано в голяма част от света, включително в Южна Корея, където варените какавиди на коприненaта пеперуда са популярно ястие.

Сега Южна Корея се стреми да към експанзия на своята индустрия с насекоми, като източник на печалба от земеделието, чрез насърчаване на консумацията в страната. По този начин държавата се присъединява към световната тенденция за все по-нарастващ интерес към насекомите като полезна и екологична храна.

За да направи това, правителството се опитва да накара хората да приемат нормално идеята за яденето на щурци и червеи, които са стрити на прах или хидролизирани, за да се извлекат масла и протеини, от които се приготвя храна – от сладоледи до наденички.

Ким Йънг Уок, главен изпълнителен директор на частната Корейска лаборатория за ядливи насекоми и собственик на Papillon’s Kitchen, твърди, че ключът към победата над скептичните клиенти, е представянето.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 20:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още