fallback

Кризата ще навреди силно на Remy Cointreau през първото полугодие

Въпреки това френският производител на луксозни спиртни напитки очаква силно възстановяване през втората половина на годината

15:56 | 04.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Френският производител на луксозни спиртни напитки Remy Cointreau прогнозира, че текущата оперативна печалба ще спадне с 45-50% през първата половина на финансовата 2020/21 година поради причинената от коронавируса криза, въпреки че очаква силно възстановяване през втората половина на годината.

Производителят на коняка Remy Martin заяви също, че по-благоприятните тенденции в потреблението на спиртни напитки в Съединените щати през последните седмици са го накарали да подобри прогнозите си в тази област. Сега Remy прогнозира спад в продажбите през първото тримесечие от около 45% - подобрение в сравнение с предишното очакване за спад в диапазона между 50-55%, предава Ройтерс.

Remy даде прогнозите си, докато новоназначеният ръководител Ерик Вала обеща да продължи усилията на групата към налагане на по-високи цени, за да повиши маржовете на печалба, като постави нови средносрочни финансови цели.

Фискалната 2020/21 година на производителя започна на 1 април.

Remy също така съобщи в четвъртък, че отчита годишен спад от 22% на текущата оперативна печалба за фискалната 2019/20 година, която приключи на 31 март, отразявайки по-слабите продажби и по-високите разходи.

Оперативната печалба достигна 215,1 млн. евро (241,26 млн. долара). Това беше малко над консенсусната  прогноза на анализаторите за печалба от 209,2 милиона евро.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:48 | 11.09.22 г.
fallback