IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-богатата жена в Русия е спечелила $1 млрд.

Съпругата на кмета на Москва е спечелила по-голямата част от парите си за изминалата година от управление на инвестиции

16:23 | 04.05.10 г.
Елена Батурина
Елена Батурина
Най-богатата жена в Русия - Елена Батурина - през 2009г. е спечелила около 31 млрд. рубли (1,05 млрд. долара), съобщи на 4 май Генадий Теребков, председател на компанията Интеко, която Батурина контролира.

Теребков, цитиран от Интерфакс, уточни, че по-голямата част от парите съпругата на московския кмет Юрий Лужков е получила от собствеността върху ценни книжа и от управление на инвестиции. Батурина е взела три милиарда рубли от заплата и бонуси в Интеко.

През лятото на 2009г. бе съобщено, че Батурина е принудена да продаде акциите си в Газпром и Сбербанк, а също и 58 хектара терени в Москва, за да плати кредити на Интеко. Състоянието на Батурина се оценява на 2,9 млрд. долара, според американското списание Forbes.

В данъчната декларация на Батурина, която тя е длъжна да попълва като съпруга на кмета на руската столица, се посочва, че тя владее дом и земеделски участък в Австрия. Освен това през 2009г. тя е арендовала апартаменти в Испания и Великобритания.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още