fallback

Кои са най-добрите договорни фондове в България за 2019 г.

Investor.bg класира 110 фонда, управлявани от 28 управляващи дружества, които са разделени според рисковия си профил в седем категории

13:55 | 29.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Как се представиха договорните фондове в страната ни през тази година и кои са най-добрите сред тях? Представяме ви четвъртата годишна класация за най-успешните договорни фондове в България на Investor.bg, която беше представена в рамките на осмото издание на Investor Finance Forum. Повече за методологията ще откриете по-долу.

При изготвянето на класацията са използвани данни за 110 договорни фонда, управлявани от 28 управляващи дружества. Според заложените критерии във финалното класиране участват договорни създадени преди 31.12.2015 г., и с нетни активи над 500 000 лв. през предходните шест месеца - 90 фонда. Фондовете са групирани в седем категории, разделени спрямо рисковия им профил.

 „ДСК Алтернатива 2“ е заема първо място в категорията „Краткосрочен фонд в облигации/фонд на паричен пазар“ на вече традиционната класация. Фондът печели 4,125 точки. Втори е миналогодишният победител „ДСК Алтернатива“, следван от „Конкорд Фонд-6 Облигации“.

В категорията „Фонд в облигации“ първото място е за „ЦКБ Гарант“ със 7,875 точки. Втората и третата позиция са съответно за „ОББ Платинум Облигации“ и „Райфайзен Консервативен Фонд (България)“.

Състезанието в категория „Смесен консервативен фонд“ за трета поредна година печели „ЕЛАНА Еврофонд“ с резултат от 4,450 точки, следван от „Капман Фикс“ и „ПИБ-Гарант“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:29 | 14.09.22 г.
fallback