IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кувейт: Петролът може да стигне 110 долара за барел до седмици

Цената на петрола се движи основно от технически анализи, прогнози и спекулации, смята един от най-високопоставените политици в страната

10:46 | 10.01.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Кувейт: Петролът може да стигне 110 долара за барел до седмици

Спекулантите може да изведат цената на петрола до 110 долара за барел, което вероятно ще принуди Организацията на страните-износителки на петрол да увеличи производството си. Това е заявил един от членовете на кувейтския Върховен петролен съвет вчера, съобщава Ройтерс.

„Търсенето ще се повиши леко, но ценовите движения обикновено се дължат на технически анализи, прогнози и спекулации“, смята Имад ал-Атики, който членува в най-висшия орган, контролиращ въпросите на петролния пазар в Кувейт.

„Това (увеличение) би могло да стане причина за увеличаване на производството, така че да не се стига до притеснения на петролния пазар. Особено ако ръстът на котировките премине 110 долара за барел“, посочва той.

На този етап не се очаква среща на страните от ОПЕК за обсъждане на проблемите на пазара преди юни. Вероятно е да бъде свикана среща единствено ако цената на черното злато премине над 100 долара за барел.

Мнението на кувейтския специалист е, че глобалната икономика би могла да се справи с цена на петрола от 100 долара за барел.

Днес цената на петрола се движи под 90 долара за барел, като през последните месеци на пазара не се наблюдават резки движения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
submaker-o
преди 13 години
Люсиен споделям твоето мнение. От началото на януари се набюдава низходящ тренд на петрола. Цената днес се движи под 89, но ако успее да премине съпротивата на 89.50 ще се повиши значително. Въпреки това не бих се нагърбил с такова смело изказване като на Имад ал-Атики.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
lyusien
преди 13 години
До седмица цената на петрола може да падне до 85 долара за барел Януари и февруари намалява икономическата активност в света В САЩ хората се движат по-малко с автомобили и по-вече с обществения транспорт Проблемите в Европа се увеличават Китаи вдига лихвите Бразилия произвежда все по-вече етанол Така че до седмица ще разберем кои е прав -аз или кувеетца Чаоо Желая ви успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още