IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът наваксва загубите си от предишните дни*

Цената на американския лек суров петрол обаче остава с почти 4% под нивата си от миналия петък

09:17 | 15.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p><i>Снимка: sxc.hu</i></p>

Снимка: sxc.hu

Петролът продължи да наваксва значителните си загуби от началото на седмицата в днешната електронна търговия в Азия, като цената му отново премина над 108 долара за барел.

Поевтиняването на долара подкрепи цените на борсовите стоки, които се търгуват в щатската валута.

Доларовият индекс, който следи щатската валута срещу кошница от шест други валути, падна до 74,61 пункта вчера, отбелязвайки най-ниските си нива от декември 2009 година насам, по данни на MarketWatch.

Американският лек суров петрол с доставка през май поскъпва днес с 0,1% до 108,25 долара за барел. Редовната сесия на Нюйоркската петролна борса вчера завърши с ръст в цената му от 0,9% до 108,11 долара за барел.

Петролните фючърси поскъпват за трети пореден ден, но са на път да завършат седмицата със спад от 3,7 на сто, пише Bloomberg.

Сортът брент, добиван в Северно море, поскъпва с 0,2% до 122,24 долара за барел днес, след като вчера цената му падна с 33 цента до 122 долара за барел.

В началото на тази седмица цените на петрола се сринаха с почти 6% под нивата си от петък, но са се вдигнали с 27% от средата на февруари насам заради гражданските размирици в страните от Близкия Изток, които са сред основните износители на суровината в света.

Американският лек суров петрол е поскъпнал с 27% през последните 12 месеца.

* Актуализирано към 9:15 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:55 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още