IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златото поевтиня с над 1% за седмица

Спадът на цената дойде въпреки нарастващите опасения, че Фед няма да предприеме корекция на паричната политика тази година

09:12 | 01.06.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Златото поевтиня с над 1% за седмица

Цената на фючърсите върху златото се понижи с 1,25% през миналата седмица, отчитайки второто си поредно седмично отстъпление. Спадът дойде въпреки нарастващите опасения на някои анализатори, че Федералният резерв на САЩ в крайна сметка няма да предприеме ход по корекция на паричната си политика с оглед на все по-обезпокоителните данни от страната.

Търгуваните в Ню Йорк контракти върху жълтия метал поевтиняха минимално с 0,08% в петък, за да затворят търговията за седмицата при 1 189,80 долара за тройунция. Ден по-рано цената на актива отстъпи до 1 180,20 долара – най-ниското ниво от 11 май.

Официални данни от САЩ показаха, че икономиката на САЩ се е свила с 0,7% през първите три месеца на 2015 г. в сравнение с първоначалната прогноза за ръст от 0,2%. Низходящата ревизия до голяма степен се оказа в съответствие с очакванията на анализаторите.

Въпреки разочароващия резултат повечето експерти продължават да очакват, че американската икономика ще се върне в ритъм през второто тримесечие след отдалечаване от преходните фактори, движещи пазара.

Икономическите данни, публикувани през миналата седмица, включително докладите за инфлацията, продажбите на нови домове, бизнес инвестициите и доверието на потребителите, показаха, че икономиката набира известна скорост след забавянето през първото тримесечие.

Доларовият индекс ICE, който измерва силата на зелените пари срещу кошница от шест други основни валути, отстъпи с 0,2% в петък, за да приключи при 96,94 пункта. В сряда измерителят отчете най-високото си ниво за последните пет седмици от 97,88 пункта.

Въпреки загубите в петък доларът поскъпна с 0,9% за седмицата, след като председателят на Фед Джанет Йелън заяви, че централната банка очаква да започне повишаване на лихвените проценти по-късно тази година, ако икономиката се подобрява спрямо прогнозите.

Междувременно сребърните фючърси с доставка през юли завършиха петъчната сесия при 16,70 долара за тройунция, добавяйки 0,19%. Среброто поевтиня до 16,54 долара в четвъртък – най-ниското ниво от 13 май.

За седмицата фючърсите върху среброто поевтиняха с 2,05%, отчитайки втория си пореден седмичен спад.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:42 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 0
sssaaa
преди 8 години
Въпреки загубите в петък доларът поскъпна с 0,9% за седмицата, след като председателят на Фед Джанет Йелън заяви, че централната банка очаква да започне повишаване на лихвените проценти по-късно тази година, ако икономиката се подобрява спрямо прогнозите.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------И аз загубих 0,9% от богатството си, но очаквам да съм на море през цялото лято в предвид ниските цени през тази година, но жалко, че едва ли има някой, който да ме вземе на сериозно и да ми повярва."АКО"-то цапа и мирише. Как може да приказват такива глупости. Щели да пивишат лихвите, "ако икономиката се подобри спрямо прогнозите".И аз ще остана на почивка до Декември, ако финансовото ми състояние се подобри спрямо годишния ми план.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
misanthrope
преди 8 години
Михале, що не коментираш? Или купуваш рубли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още