IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новак: Инфраструктурата на "Турски поток" трябва да е готова до 2019 г.

Вече е създадена работна група за разглеждане на перспективите пред строителството на газопровода в Индия

14:20 | 15.10.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Инфраструктурата газопровода “Турски поток” трябва да бъде изградена до края на 2019 г., заяви руският министър на енергетиката Александър Новак, цитиран от ТАСС.

Той обясни, че в съответствие с подписаното междуправителствено споразумение за строителството на газопроводната инфраструктура на дъното на Черно море от Русия до Турция срокът за изпълнение на проекта е декември 2019 г.

Новак е в състава на делегация, начело с руския президент Владимир Путин, за участие в срещата на върха на БРИКС в индийския курорт Бенолим, в щата Гоа.

Министърът определи проекта за строителството на газопровода в Индия като “жизнеспособен”, но допълни, че са нужни още проучвания. Вече е създадена работна група на равнище министри за разглеждане на перспективите за строителството му.

Според Новак в подземните хранилища на Украйна няма достатъчно газ, за да бъде изкарана нормално зимата. Той твърди, че е необходимо да се добавят още 2 млрд. куб. метра синьо гориво.

Ако Украйна може да плати, Русия е готова да ѝ достави нужните обеми газ. коментира още Новак.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 4
mapto
преди 7 години
Аха-аха да поемат отговорност и да кажат, че ако планът не бъде изпълнен, някой ще понесе отговорност за това и ще има оставки. Ама това се случва само в една друга част от света.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още