IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОАЕ: Очаквайте балансиран петролен пазар през 2018 г.

Партньорството между глобалните производители на петрол може да бъде формализирано, намекна енергийният министър на ОАЕ

20:03 | 11.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Пазарите на петрол все още не са балансирали напълно предлагането спрямо търсенето, но 2018 г. ще бъде годината, в която това ще бъде постигнато, заяви енергийният и индустриален министър на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Сухаил ал Мазруи, цитиран от CNBC.

По време на енергиен форум в Абу Даби, той заяви, че е постигнат напредък, но има още какво да се направи.

„Основите на пазара през 2017 г. са добри, но очакваме да видим още една добра година на производство през 2018 г.“, каза той. По думите му петролните пазари най-накрая постигат равновесие.

Миналия ноември Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и 10 производители извън ОПЕК, ръководени от Русия, се договориха да продължат съкращаването на производството в опит да повишат цените.

По време на форума министърът на петрола намекна още, че съюзът между ОПЕК и производителите извън ОПЕК, включително Русия, може да продължи в някаква форма отвъд текущата сделка за ограничаване на производството на петрол.

Той загатна, че партньорството между глобалните производители на петрол, в опит да стабилизират петролните пазари чрез ограничаване на производството, работи и може да продължи и след срока от декември 2018 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още