IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германският внос на петрол се понижава с над 10% през първите четири месеца

Обемът на внесения петрол през първите четири месеца се понижава до 24,8 млн. тона от 27,8 млн. тона година преди това

14:39 | 28.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Вносът на суров петрол в Германия за периода януари-април се свива с 10,8% на годишна база, тъй като пандемията от коронавирус и свързаните с нея блокади продължават да помрачават индустрията, въпреки че пониженията са по-малки от тези през първите три месеца на годината на фона на подобряващите се икономически перспективи, показват изчисления на Федералната служба за икономическите въпроси и контрол на износа (BAFA).

Обемът на внесения петрол през първите четири месеца се понижава до 24,8 млн. тона от 27,8 млн. тона година преди това. Русия е отговорна за 35,5% от доставките за разглеждания период, следвана от сорта, добиван в Северно море (21,9%) и от Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), която е внесла 15 на сто.

Германия Германия

Останалите количества са разпределени между други източници, включително и САЩ, посочват от BAFA.

Германия е похарчила 9,2 млрд. евро за вноса на петрол за периода, което е с 5,7% повече в сравнение със сумата преди година, което отразява ръста в цените на суровината от началото на 2021 г.

Средната цена на петрола, платена от Германия за тон през януари-март, е с 18% по-висока в сравнение с предходната година – 372,11 евро, изчисляват от BAFA. През април средната цена за тон достига 395,33 евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още