IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мажоритарят във ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ е придобил нови 57 хил. акции

Изпълнителният директор на дружеството Маню Моравенов е придобил 2 хил. акции и вече притежава общо 11 714

15:32 | 28.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Мажоритарят във ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ е придобил нови 57 хил. акции

През второто тримесечие на 2010 ФеърПлей Интернешънъл АД, мажоритарен акционер във ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ, е придобил нови 57 340 акции в дружеството, увеличавайки дела си от 66,87% на 66,97%.

Председателят на Съвета на директорите на ФеърПлей Пропъртиc и изпълнителен директор на дружеството, Маню Моравенов, е придобил 2 хил. акции и вече притежава общо 11 714 – 0,02% от капитала на компанията, е видно от информация във фирмения сайт.

Приходите от продажби на дружеството през второто тримесечие на годината нарастват с 30% спрямо предходното до 7,3 млн. лв. За периода е отчетена нетна печалба от 25 хил. лв. при положителен финансов резултат от 102 хил. лв. през първото тримесечие.

През последното тримесечие дружеството отчете 5% ръст в продажните цени на морските си апартаменти спрямо предходното - първо повишение за последните 2 години.

За първото полугодие на годината приходите растат с 11% на годишна база до 12,9 млн. лв., а печалбата е в размер на 127 хил. лв. спрямо 1,4 млн. лв. година по-рано.

За миналата година ФеърПлей Пропъртиc разпредели близо 1 млн. лв. като дивиденти (1,75 стотинки бруто на акция). През 2008 дивидентът бе 13 ст. на акция, а през 2007 – 14,33 ст.

Последната сделка с акциите на ФеърПлей Пропъртиc на БФБ е от 15 юли на цена от 0,32 лв. за брой. Това представлява спад от 34% от началото на годината и понижение от 8,3% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 17,9 млн. лв.

Свързани компании:

ФеърПлей Интернешънъл АД - втора емисия(9K3B)

ФеърПлей Интернешънъл АД - облигации(9K3A)

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
ivan_penev
преди 4 години
Откраднал е 50 000 долара от фирмата, която управлява.Управлява капитал от 9 милиарда, които може би и тях ще открадне.Откраднал единствените пари от старата си фирма - 50к лева, като отворил за 1 ден сметка на компанията в райфайзенбанк, изтелглил парите в брой и после я закрил- квесторката го хванала и сега разследват Маню Моравенов. Какво да очакваме от него като CEO na BFB - там има 9 милиарда за крадене ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
simona_miteva
преди 4 години
Замесеният в корупционни схеми доц. д-р Маню Моравенов е предложен да влезе всъстава на Съветът на директорите на Българска фондова борса (БФБ) на мястото надосегашния изпълнителния директор Иван Такев.Маню Моравенов е с дългогодишен опит в сферата на финансите и инвестициите, но далиимето и професионализмът му са толкова кристално чисти и ясни за публичността? И защочовек откраднал 11 милиарда публични средства ще заема толкова висок пост? Именнозаради неясен произход на средства и липсващите баснословни суми са причината г-нМоравенов да бъде обект на масови разпити от органите на реда. В момента се водиразследване за финансови пирамиди, които е управлявал в сферата на капиталовите пазарии използването на сладки държавни постове, които е заемал през годините.Публична тайна е, че Моравенов, бе уволнен от поста си на изпълнителен директор наинвестиционния посредник Фоукъл Пойнт Инвестмънтс АД и "Феърплей пропъртис"АД след като собственикът на компанията Марио Захариев стана жертва нанепрофесионалното отношение и схеми уронващи престижа на компанията. Безкрайнижалби и недоволни клиенти, загубени партньорства и откраднати пари, станаха причина,така известния капацитет да бъде отстранен от длъжност.Каква е връзката на Маню Моравенов с кмета на Созопол е другият въпрос, на които сетърси истинският отговор. Моравенов е помагал на Панайот Рейзи в присвояването насредства в особено големи размери и документални престъпления.По времето когато Моравенов управлява "Феърплей пропъртис", компанията купиватърговски сгради, басейн и нови апартаменти във ваканционното селище Санта Марина, вСозопол. С фалшиви документи и фирми фантоми, той присвоява големи суми отприходите на комплекса, за лична облага като за пореден път ощетява дружеството, коетоуправлява.Ще продължава ли Моравенов да заема редица ръководни длъжности в институции илинай-накрая ще попадне под надзора на закона предстои да разберем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Reneta
преди 4 години
Маню Моравенов е с дългогодишен опит в сферата на финансите и инвестициите, но далиимето и професионализмът му са толкова кристално чисти и ясни за публичността?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
tony1975
преди 13 години
Много бе! 2000бр купил г-н Моравенов x 0,30лв=600лв. Дано не ги е купил наведнъж че е оставил семейството без хляб ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още