IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕЛАРГ ФЗЗ АДСИЦ ще иска удължаване на срока на облигационната си емисия

Дружеството предлага да повиши лихвата по емисията от 7% на 8,75% годишно

10:06 | 04.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
 ЕЛАРГ ФЗЗ АДСИЦ ще иска удължаване на срока на облигационната си емисия

Съветът на директорите (СД) на ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ ще предложи на облигационерите на дружеството да приемат удължаване на срока на емисията с три години до 03.08.2013, като лихвата се повиши от 7% на 8,75% годишно.

Очаква се довереникът на облигационерите ТБ Инвестбанк АД да свика Общо събрание, на което да се обсъди предложението на СД, се казва в уведомление на дружеството, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

БФБ-София вече спря от търговия емисията в размер на 10 млн. евро поради настъпването на падежа.

През първото полугодие на 2010 дружеството отчете 21% ръст на приходите от аренда и наеми на годишна база и печалба от 772 хил. лв.

Последната сделка с акциите на ЕЛАРГ ФЗЗ АДСИЦ на БФБ е от 2 август на цена 0,58 лв. за брой, което представлява спад от 32% от началото на годината и понижение от 20% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 34,6 млн. лв., като дружеството участва и в четирите индекса на БФБ – SOFIX, BG40, BGTR30 и BGREIT.

Свързани компании:

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ - ликвидирано(4EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още