IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондовете на Доверие излязоха от Прайм Пропърти БГ АДСИЦ

Трите пенсионни фонда са продали дяловете си на обща стойност 5,5 млн. лв.

17:45 | 11.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Фондовете на Доверие излязоха от Прайм Пропърти БГ АДСИЦ

Пенсионните фондове на ПОК Доверие АД, притежаващи общо 20,51% от капитала на Прайм Пропърти БГ АДСИЦ, са се разделили с акциите си, се казва в уведомление на АДСИЦ-а, публикувано чрез БФБ.

ДПФ Доверие е продал 6,79%, ППФ Доверие – 6,8%, а УПФ Доверие – 6,92% от капитала на Прайм Пропърти, се казва там.

Сделките очевидно са сключени на 4 август, когато в първите три сделки за деня през борсата преминаха 7 325 559 акции на дружеството на обща стойнност 5,5 млн. лв. (при средна цена от 0,75 лв. за брой), съответстващи точно на сбора от книжата, притежавани от трите фонда.

В същото време Делта фуд ООД е увеличило дела си в Прайм Пропърти от 33,05% на 46,49%, се казва още в уведомлението. Към края на юни Победа АД притежава 21,99%, а Българско туристическо дружество – 9,23% от капитала на компанията.

В началото на май Прайм Пропърти обяви, че започва изграждането на нов жилищен проект в София, намиращ се в квартал Редута, в близост до Сердика Център.

Акциите на дружеството приключиха вчерашната търговия на БФБ на цена 0,62 лв. за брой, което представлява повишение от 1,6% от началото на годината и спад от 17% за последната година. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 22,1 млн. лв.
 

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още