fallback

Никола Газдов: Инвестициите във ВЕИ хеджират риска

Въпреки че сега са скъпи, соларните панели в бъдеще ще поевтинеят, смята председателят на Българската фотоволтаична асоциация

07:58 | 07.06.11 г. 6
Автор - снимка
Създател

Защо инвеститори в Европа влагат средства в изграждане на соларни паркове и какъв е финансовият им интерес от това, разказа пред аудиторията на Клуб Investor.bg председателят на Българската фотоволтаична асоциация Никола Газдов.

„Човек трябва да е факир или гадател, за да знае колко ще струват енергийните ресурси след 5 години, камо ли след 10 години“, коментира Газдов. Той допълни, че има предвид не само цената на електроенергията, но и тази на течните горива. 

Газдов посочи, че инвеститорите в съоръжения за производство на енергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) в Германия и други страни „хеджират риска“  именно с инвестициите във ВЕИ.

Въпреки че сега са скъпи, соларните панели в бъдеще ще поевтинеят, каза още председателят на Българската фотоволтаична асоциация по време на състоялия се Клуб Investor.bg на тема „Развитие на ВЕИ в България - инвестиции, възможности, поглед от различни страни“. 

Снимки от събитието може да разгледате тук Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на: Генерален спонсор: Emporiki bank Credit Agricole Group С подкрепата на Дженеръс Ауто и Енемона

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:37 | 13.09.22 г.
fallback