IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви грешки допускат търговците при избора на етикети за продуктите си?

Печатница “Елекс Принт” се развива в унисон с най-съвременните тенденции в индустрията, посочва директорът Кирил Камбуров

12:25 | 07.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Илюстрация:&nbsp;Елекс Принт</em></p>

Илюстрация: Елекс Принт

Защо етикетите са важен детайл, който бизнесите не бива да подценяват и какви са най-често срещаните грешки, които може да допуснете при избора на етикети? На тези и още интересни въпроси отговаря Кирил Камбуров – директор на „Елекс Принт“.

Защо е важно компаниите да обръщат внимание на етикетите, които слагат върху продуктите си?

Печатница “Елекс Принт” на “Елекс Груп Холдинг” ЕООД се развива в унисон с най-съвременните тенденции на флексопечатната индустрия и предлага печат на етикети „от А до Я“. Опитните ни специалисти, работили дълго в сферата на печата на етикети, знаят колко важни са те за правилното презентиране на стоките на пазара.

Етикетите трябва да изпълняват своята функция на носители на информация – за клиента и според нормативните изисквания за вида продукт, да са с привлекателен за крайния потребител дизайн и да са изработени от качествени материали, които не позволяват да се омасляват, да пропиват влага, да се набръчкват, да избледняват бързо и да се размазват.

Всеки клиент, който ни се довери и се обърне към нас, може да разчита на адекватна професионална консултация при избора на дизайн за своя цветен фирмен етикет или да бъде насочен към правилния размер и вид етикети за допечатване – на принтери за етикети, етикетиращи везни, с маркиращи клещи или друга етикетираща техника.

Всички знаем гатанката „Мъничко, червеничко царя от пътя отбива….“ – ето това е, което очакваме да правят етикетите в магазина – да привличат клиентите към стоките и после да го спечелят окончателно с прецизно отпечатана и лесно четима информация. 

Какви грешки най-често могат да се допуснат при избора на етикети?

Освен че трябва успешно да привлекат крайния купувач със своя уникален дизайн, етикетите трябва да са носители на вярна и лесно четима информация за състав, тегло, срок на годност, цена и др.  Успешни са само етикетите, които съчетават атрактивна визия с вярно отпечатана информация за продукта, който презентират.

Грешките, които могат да доведат до нарушаване на този баланс, са: отблъскващ дизайн и цялостна визия на етикета, залепване накриво, размазан печат, грешно отпечатана информация. Сериозна грешка е отпечатването на етикети на функционално неудачни за конкретния продукт материали, което води до омасляване, овлажняване, набръчкаване, избледняване и загуба на информация.

"Елекс Принт" може да ви помогне да избегнете тези грешки при отпечатване на етикети и опаковки, като се възползвате от мащабното национално позициониране на дружествата Елекс, които са част от Холдинга.

Какви видове етикети се предлагат и какви критерии компаниите да приложат, за да открият подходящите за техните продукти? 

Ние изпълняваме поръчки за печат на бандеролни етикети, гъвкави опаковки, самозалепващи фирмени етикети. Произвеждаме също бели и цветни самозалепващи етикети за допечатване на термодиректни принтери или везни и за термотрансферен печат. Картонените термоетикети, които масово се използват за изписване на цени на стоките, подредени на стелажите в магазина също са част от портфолиото ни.

Факторите, определящи вида на подходящия етикет са: вида на продукта, който ще се етикетира – за избор на материал на етикета, количеството информация, която трябва да се побере върху него, определя големината и формата. Важно значение има и технологията, която ще се ползва за допечатване на информация върху етикета и начина на залепване върху продукта (ръчно или автоматизирано).

Бандеролните етикети са подходящи за продукти, чиито повърхности не трябва да контактуват с лепилния слой на етикетите. Такива продукти са колбасите.

Материалът, от който се изработват гъвкавите опаковки позволява те да контактуват директно с хранителни и лекарствени продукти – краве масло, маргарин, кайма.

Самозалепващите етикети могат да бъдат изработени от широка гама материали – хартия, PE, PP, PVC, метализирани, прозрачни и това ги прави приложими в различни сфери – хранително-вкусова индустрия, логистични центрове и куриерски фирми, козметична и фармацевтична промишленост и др.

Какви са важните детайли, които трябва да бъдат обсъдени с печатницата на етикети?

При поръчка на етикети важно е да се обърнете към опитен търговец на етикети, който няма да ви спести детайлите и ще ви предпази от грешки. Нашата практика е изработването на цветно-ангажираща мостра по идея на клиента, която той може да одобри или коригира. Според вида и предназначението на продукта се подбират: правилния размер и формат на етикета, вида на материала, от който е удачно да бъде изработен. Изключително важно е как ще бъдат разлепяни и допечатвани впоследствие изработените етикети – ръчно или машинно. Най-удачният избор за всеки клиент е да поръчва етикетите си при доставчика на опаковъчната и етикетираща техника, което ще гарантира безпроблемното ѝ функциониране. Всичко това може да намерите при нас: да закупите подходяща и качествена техника от известни производители, да поръчате подходящите етикети, да разчитате на квалифицирана сервизна поддръжка на закупената техника.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Специални предложения виж още

Коментари

Финанси виж още