IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

MasterCard предлага безконтактни плащания на пътуващи с такси в София

До края на март 20% от всички коли на „Йелоу 333“ ще могат да приемат безконтактни плащания

12:33 | 03.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;MasterCard&nbsp;</em></p>

Снимка: MasterCard 

Глобалната платежна и технологична компания MasterCard и базираната в София таксиметрова компания „Йелоу 333“ АД ще снабдят поетапно всички коли на „Йелоу 333“ АД с мобилни POS терминали. Чрез тази услуга таксиметровият превозвач дава възможност на своите клиенти да плащат сметката си безконтактно и удобно през мобилните POS устройства в такситата на компанията.

Трансакциите ще се извършват бързо, тъй като при безконтактно плащане картата не се вкарва в устройството и не се изисква ПИН за сума под 25 лв. Всички трансакции, направени от картодържателя в таксито, ще бъдат прехвърляни директно в картата MasterCard Business на шофьора и спечелените пари ще бъдат веднага на негово разположение чрез картата, съобщиха от MasterCard.

Навлизайки в подобна неразвита ниша в България, MasterCard продължава своята мисия за ограничаване на кешовите и увеличаване на безналичните плащания чрез редица подходи, което според компанията е и стъпка към елиминирането на сивата икономика. 

„Възможността да се извършват плащания през мобилни POS устройства, като същевременно се осигурява незабавен достъп до наличните пари по сметката чрез MasterCard Business, е революция в разплащателната индустрия. Благодарение на това решение таксиметровите шофьори ще могат мигновено да получават плащания за своите услуги и ще имат незабавен достъп до парите. Смятам, че това ще е чудесно решение за малките и средни предприятия в най-различни сфери, тъй като ще помогне за повишаване на паричния поток и ще допринесе за преодоляването на едно от най-големите препятствия пред бизнеса – бързото и безпроблемно събиране на плащанията“, заявява Артур Туремка, генерален мениджър на MasterCard за Балканите, цитиран в прессъобщение.

MasterCard си сътрудничи с iPay International SA за снабдяването на такситата на Йелоу 333 АД с myPOS пакети, които включват мобилен POS терминал и карта Business MasterCard. До края на март 20% от всички коли на Йелоу 333 АД ще могат да приемат безконтактни плащания.

MasterCard предложи безконтактното плащане за пръв път през 2005 г. Оттогава 67 страни по целия свят използват тази система. Безконтактните карти на MasterCard или Maestro могат да бъдат използвани в 2,8 милиона търговски обекта по света, нараствайки със 79% на годишна база. Всяка втора трансакция в търговски обект в Чехия е безконтактна, а в Полша - всяка трета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още