fallback

Пл. Орешарски: Здравият разум изисква ветото да бъде преодоляно

Премиерът повтори, че ветото на президента върху текстове от актуализацията на бюджета няма сериозни ангументи

17:54 | 15.08.13 г. 9

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че не се притеснява от утрешното обсъждане на президентското вето върху актуализацията на бюджета. Според него няма сериозни аргументи за президентското вето на промените в закона да бюджета за тази година, съобщава телевизия Bulgaria on Air.

Министър-председателят изрази надежда парламентът да прегласува актуализацията.

“Аз неколкократно казах, че няма сериозни аргументи за ветото и силно се надявам, че ветото ще бъде преодоляно. Мисля, че здравият разум го изисква. Не е случаен фактът, че официалните ни партньори, работодателските организации и синдикатите бяха на единодушното мнение, че актуализацията е необходима”, коментира премиерът.

“Виждаме, че в аргументите се прокрадва или учудващо непознаване на бюджетната материя, или умишлено манипулиране. Така че надявам се утре преодоляването на ветото да бъде факт, за да можем действително да променим някои политики, които никой не харесваше последните три години и половина, в това число и ръководството на ГЕРБ, уволнявайки бившия съставител на този бюджет”, каза още той.

“Единият милиард, който предстои да се  емитира, е дълг, с който ще се изплатят стари дългове. Това не е нов дълг на нетна основа”, каза още Орешарски.

Вижте повече в репортажа на Ирина Георгиева

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:14 | 13.09.22 г.
fallback