IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes връща името CLK

Компанията е амбицирана от успеха на Audi A5 и BMW 4-Series

18:05 | 27.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Mercedes C-Class Coupe. Снимка: Mercedes</p>

Mercedes C-Class Coupe. Снимка: Mercedes

Mercedes ще си върне името CLK, което преди няколко години бе заменено от C-Class Coupe, съобщават от компанията, цитирани от сайта Worldcarfans.

Новото поколение на модела ще се предлага като купе и кабриолет, а създателите му го описват като „силно емоционален автомобил за шофиране, който комбинира атрактивен дизайн и спортно поведение.“

Според неофициалната информация новият Mercedes CLK ще се предлага с три версии на 2.2-литровия CDI дизелов агрегат. Те ще разполагат с мощност от 170, 204 и 231 к.с. Базовата версия ще бъде оборудвана с миниатюрен 1.6 турбо мотор със 156 к.с., а по-нагоре в йерархията ще присъстват опции с 2.0 турбо бензин със 184, 211 и 252 к.с. При излизането на модела на пазара най-мощни ще бъдат версиите с 3.0-литров V6 туин-турбо мотор с 333 к.с., както и с 4.0 V8 с 462 к.с.

Новото CLK ще бъде изградено върху модулната MRA платформа на германците. Очаква се тя да донесе повече простор в интериора, както и по-ниско крайно тегло. В стремежа си да олекотят колата от Mercedes са замислили да използват алуминиева сплав за изграждането на вратите, покрива, предните калници и капака на багажника.

По този начин германците се надяват да откраднат клиенти от своите нови, но силни конкуренти - BMW 4-Series и Audi A5.

Официалният дебют се очаква да се състои през 2015 или 2016.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още