IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Great Wall патентова конкурента на Dacia Duster

Моделът Haval H2 тряба да се появи на пазара до края на година

13:13 | 13.06.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Great Wall Haval H2. <em>Снимка: Carsnewschina</em></p>

Great Wall Haval H2. Снимка: Carsnewschina

Китайската компания Great Wall, която произвежда автомобили в България съвместно с Litex Motors, е готова със серийната версия на новия си модел Haval H2. Той трябва да се появи на пазара до края на годината, като ще се конкурира с Dacia Duster.

Изданието CarsNewsChina публикува подадените от Great Wall патентни снимки на машината. За разлика от концептуалния модел, който видяхме на изложението в Шанхай през април, серийната версия е боядисана само в един цвят и има джанти от лека сплав. Впечатление правят също така огромната хромирана решетка, дифузьорът с две интегрирани в него тръби на изпускателната система и възходящата линия на стъклата.

Като размери Haval H2 е почти идентичен с Duster. Дължината му е 4330 мм, височината – 1815 мм, широчината – 1700 мм, а междуосието – 2560 мм. За модела са предвидени два бензинови мотора. Първият е 1.5-литров атмосферен с мощност 105 к.с. и 138 Нм въртящ момент, а вторият – също 1.5-литров, но с турбо, като мощността и въртящия момент достигат съответно 150 к.с. и 210 Нм. Скоростните кутии са 5-степенна механична и вариаторна.

Премиерата на Haval H2 е предвидена за изложението в Гуанчжоу (Китай) през ноември. Цените на кросовъра на Great Wall с най-ниско ниво на оборудване ще стартират от 15 000 долара.

Цялата гама от нови кросовъри на Great Wall вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
oskar
преди 10 години
Много добре изглежда, а и цената е доста атрактивна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
stoiloff
преди 10 години
*** и китайскуь?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Те отдавна са конкурент и във високия сегмент но ти не си чул.За пример - поне от 10 години ЕС е спуснал голяма бариера пред китайчето Brilliance опасявайки се че ще отнеме значителен дял от продажбите на BMW, Mercedes и Audi.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
honduras
преди 10 години
Изглежда доста по-добре от Дачия Дъстър,а и цената му е изкушаваща,но ще трябва и дизелов двигател да включат,Колкото и да не ми се вярваше преди години,китайските производители се развиват доста бързо и не е далече времето когато ще бъдат конкурентни и в по-високите сегменти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още