IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Buick и Opel обединяват сили за общото си спасение

Целта е намаляване на разходите от страна на компанията-майка General Motors

11:23 | 19.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: GM</em></p>

Снимка: GM

Американският автомобилен кнцерн General Motors има намерение да увеличи броя модeли на Opel, които се продават на пазара в САЩ под марката Buick, съобщава изданието Autoevolution, като цитира президента на GM Дан Акерсън. Идеята на подобно „обединение” е намаляването на разходите за разработка на нови модели.

Към момента в моделната гама на Buick са включени три базирани на Opel модела – Encore, Verano и Regal, които в Европа познаваме съответно като Mokka, Astra и Insignia. Самият Акерсън не уточни кои други модели могат да се продават под двете марки, но призна, че предстои още по-плътна интеграция между Opel и Buick.

Мениджърът на GM допълни, че в случая не става дума само за продажба на едни и същи автомобили под две марки, а за обединяване на усилията на инженерите от двете компании за създаване на нови модели.

„Искаме да получим сериозни резултати от съвместните действия на двата екипа”, каза Акерсън на конференция на инвеститорите на General Motors, на която той определи триото Opel, Vauxhall и Buick като „световен хибриден бранд”.

По думите на Акерсън основното преимущество на подобен ход е засилването на позициите на европейското поделение на концерна. Аналитиците отбелязват, че само за миналата година GM е загубил 2млрд. долара на пазара в Европа, а за последните 15 години загубите на концерна на Стария континент достигат 18 млрд. долара. Въпреки това в GM са убедени, че ще се справят с финансовата криза най-късно до средата на десетилетието.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още