IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова трансмисия бави Jeep Cherokee

Проблеми с 9-степенния автомат отлагат серийното производство на модела

13:06 | 13.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Chrysler</p>

Снимка: Chrysler

Новият Jeep Cherokee бе представен в началото на тази година, но серийното му производство все още не може да стартира. От концерна Chrysler така и не дадоха конкретно обяснение за забавянето, като обявиха единствено, че има въпроси около модела, които трябва да бъдат решени.

Според изданието Jalopink отлагането на старта на производство се дължи на проблеми с новата 9-степенна автоматична скоростна кутия ZF, която ще се предлага за модела. Тя е завършена, но се нуждае от допълнителна настройка.

Инженерите на концерна са открили, че при версията с 2,4-литров мотор Tigershark кутията има проблеми при превключване от 8-ма на 9-та предавка. Все пак в Chrysler са на мнение, че ще успеят да пуснат модела в производство най-късно до края на август.

Новият Jeep Cherokee заменя стария Liberty и ще се произвежда в предприятието Toledo North. Кросовърът се планира да се появи на пазара още през есента, като на него се възлагат огромни надежди да успее да се намеси в борбата за клиенти при компактните кросовъри. От концерна предпочитат да забавят модела, независимо от възможните загуби.

Пускането на новия Jeep Cherokee е доста важно и за германската компания ZF, която съвсем наскоро обяви, че ще инвестира над 215 млн. долара в завода си в Южна Калифорния. Именно там ще се сглобяват 8- и 9-степенните трансмисии.

Още за новото поколение Jeep Cherokee четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още