IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Връщат Audi Q7 заради проблеми с дизайна

Преработката на модела може да коства 195 млн. евро

16:38 | 13.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Audi Crosslane Coupe - eдна от концепциите, с които марката демонстрира как ще изглеждат следващите й проходими модели. Снимка: Audi</em></p>

Audi Crosslane Coupe - eдна от концепциите, с които марката демонстрира как ще изглеждат следващите й проходими модели. Снимка: Audi

Премиерата на следващото поколение Audi Q7 ще се забави заради проблеми с дизайна. Всъдеходът не се е харесал на ръководството на компанията, което го е върнало за спешни преработки, пише Motor Trend, позовавайки се на информация от свои източници.

Американското издание твърди, че шефовете в Audi са определили следващото поколение на Q7 като " твърде брутално и показно". Било наредено да се направи спешен ристайлинг, независимо дали това ще забави премиерата на модела.

Посочва се дори, че уволнението на Волфганг Дюрхаймер от поста шеф на отдела за проучване и разработки в Audi е свързано с този проблем.

Промяната в дизайна на Audi Q7 може да коства на компанията 195 млн. евро и да забави премиерата на модела за неопределен период от време, твърди изданието.

Този период обаче вероятно няма да бъде много дълъг, тъй като всичко останало по колата е завършено, изпробвано и одобрено. Наскоро Motor Trend разпространи снимки на прототип на модела, заснет по време на тестове по шосетата на Европа.

Очаква се следващото Audi Q7 да заложи на еволюционен дизайн, изпълнен в стила на най-новите модели на марката. Премиерата му вероятно ще се състои или в края на 2015, или в началото на 2016 г.

Последната информация за модела гласеше, че той ще бъде подложен на сериозна "диета", благодарение на която ще олекне с около 360 килограма. Това ще бъде възможно благодарение на новата платформа, на която ще бъде изграден. Тя залага на множество компоненти от алуминий, като ще се използва и за следващите Porsche Cayenne и Volkswagen Touareg, които очакваме през 2014 или 2015 г.

Още снимки на Audi Crosslane Coupe вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още