IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi Q7 излиза по план

Компанията изпрати официално писмо, с което опроверга твърденията на Motor Trend

14:00 | 14.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Настоящото поколение на Audi Q7. Снимка: Audi </em></p>

Настоящото поколение на Audi Q7. Снимка: Audi

Audi Q7 излиза по план, съобщават от германската компания в писмо до Automedia.bg. Съобщението е изпратено в отговор на публикуваната вчера информация, която гласеше, че заради проблеми с дизайна премиерата на новото поколение Q7 се отлага за неопределен период от време.

От официалното писмо става ясно, че информацията, която разпространи американското издание Motor Trend, е спекулативна. "Развитието на следващото поколение Q7 протича по план. Ние не коментираме спекулации", казва се в краткото съобщение.

Това означава, че новото Audi Q7 ще бъде представено през 2014 г., като продажбите вероятно ще стартират още преди края на следващата година. Моделът ще се произвежда в Братислава, столицата на Словакия, където се сглобява и настоящата му генерация.

Елементите по каросерията ще се доставят от германските заводи на компанията в Инголщат и Некарсулм, а двигателите ще пристигат от фабриката в Гьор, Унгария.

Производството на Q7 в Братислава стартира през 2005 година, като само за изминалата година от поточните линии са слезли 54 562 екземпляра от модела.

За следващото поколение на луксозния всъдеход се знае, че ще бъде подложено на сериозна "диета", благодарение на която общата му маса ще бъде редуцирана с около 360 кг. Това ще бъде възможно благодарение на новата платформа, на която ще се изгражда автомобила. Тя залага на множество компоненти от алуминий.

Същата система ще се използва и за следващите Porsche Cayenne и Volkswagen Touareg, които очакваме през 2015 г.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:16 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още