IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla пуска безпилотна кола до три години

Компанията сама разработва технологията, която ще бъде по-евтина от тази на Google

17:16 | 19.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Нови детайли около новата система за автономно придвижване на Tesla разкри изпълнителният директор на концерна Eлон Мъск. 
 
В свое интервю за Financial Times Мъск заявява, че технологията ще се справя изцяло сама с управлението на автомобила в 90% от пътните ситуации, а дебютът ѝ ще се случи след три години.
 
Мъск уточнява, че системата се разработва само в рамките на компанията Tesla.
 
Преди време стана ясно, че Tesla преговаря с Google. Идеята беше американците да използват вече разработената система на технологичния гигант. Впоследствие обаче Tesla се отдръпна от сътрудничеството, като Мъск мотивира решението с твърде скъпите сензори, които Google използва.
 
Очаква се системата на Tesla да бъде доста по-опростена, което ще я направи и значително по-евтина. В интервюто си за FT Мъск определя напълно автоматичните коли като "твърде голям скок." 

"Изключително трудно е да набавиш последните няколко процента, които ще позволят на колата да се контролира сама," завършва шефът на Tesla.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още