IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford ще представи 23 нови модела догодина

През 2014 г. ще бъде показан и нов EcoBoost двигател

17:25 | 16.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Lincoln MKC.<em> Снимка: Ford</em></p>

Lincoln MKC. Снимка: Ford

Ford ще пусне на пазара общо 23 нови модела през 2014 година, се казва в официално писмо от компанията. Следващата година ще се състоят също така премиерите на нов EcoBoost двигател и модерна система за подпомагане на водача.

В съобщението не се уточнява кои са въпросните 23 нови модела, но все пак става ясно, че 16 от тях са предназначени за пазара на САЩ. Това са показаният наскоро Mustang, както и помощниците на малкия и среден бизнес Transit и Transit Connect. В списъка присъства и Lincoln MKC.

Освен новите модели, през 2014 година компанията Ford ще въведе на пазара и нов EcoBoost двигател, за който се знае единствено, че ще разполага със система start/stop. Заедно с новия агрегат ще бъде представена и нова, модерна система за подпомагане на водача.

"През следващата година ние подготвяме най-многобройното в нашата история въвеждане на нови модели в световен мащаб", споделя в съобщението вицепрезидентът на отдела за разработка на глобалните продукти на концерна Радж Наир, уточнявайки, че повечето автомобили са част от стратегията One Ford. Това са аналогични модели автомобили, с аналогичен дизайн и аналогични двигатели, които се предлагат в Европа, Америка и Азия. Част от тази стратегия са Fiesta, Focus, Mondeo, EcoSport.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още