IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan удвоява гамата си спортни модели

Компанията ще представи нов флагман и нов достъпен модел

10:25 | 21.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Концепцията Bladeglider дава представа за бъдещия спортен флагман на Nissan.<em> Снимка: Nissan</em></p>

Концепцията Bladeglider дава представа за бъдещия спортен флагман на Nissan. Снимка: Nissan

Японската компания Nissan ще удвои гамата си спортни модели през следващите няколко години. Към настоящите GT-R и 370Z ще бъдат добавени два напълно нови модела, става ясно от изявление на Анди Палмър, вицепрезидент на компанията.

Пред изданието Just-Auto Палмър уточни, че едната бъдеща спортна кола ще бъде позиционирана на върха в гамата модели на Nissan, а другата - в нейното начало. Концепцията Bladeglider ще стои в основата на спортния флагман, а концепцията IDx ще бъде използвана за достъпния спортен модел.

Спортният флагман вероятно няма да се нарича Bladeglider, но ще използва почти същото задвижване като показаната в Детройт концепция. Моделът ще бъде напълно електрически и трябва да се появи през следващите 3-4 години.

Колкото до достъпната спортна кола на Nissan, тя ще разчита на мотори с обем от 1,2 до 1,5 литра. Ще има и версия на Nismo, която ще получи 1,6-литров двигател и 6-степенна механична скоростна кутия.

Преди да видим въпросните спортни модели, ще бъдат представени новите версии на GT-R и 370Z. Настоящият флагман GT-R ще получава нова модификация всяка година, като е предвидено и напълно ново поколение. То ще бъде близко като дизайн с познатата кола, но ще се отличава с още по-агресивни форми. Промени ще има по задвижването.

Новото поколение 370Z ще получи напълно нов агрегат, който в Nissan вече разработват. Двигателят е с принудително пълнене и по-малък обем. Следващият 370Z ще продължи да се предлага в стандартна и спортна версия, дело на Nismo.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още