IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордна 2013 година и за AMG

Спортното подразделение на Mercedes регистрира 20-процентов ръст при продажбите си

15:01 | 01.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Първият изцяло разработен от AMG автомобил - SLS AMG<em>. Снимка: Mercedes</em></p>

Първият изцяло разработен от AMG автомобил - SLS AMG. Снимка: Mercedes

Изминалата година е била повече от успешна за спортното подразделение на Mercedes. Компанията AMG е реализирала рекордните 32 000 коли, което представлява 20-процентов скок на годишна база, съобщават от германския производител.

Една от причините за увеличените продажби се крие в решението на инженерите на Mercedes-AMG GmbH да предложат задвижване към четирите колела за някои свои модели, като E63 и CLS 63 AMG. Около 90% от всички купувачи на модела E63, например, са поръчали такова задвижване, сочи информацията. Заслуга за рекордните резултатите имат и новите по-достъпни модели, като A45 и CLA45 AMG.

Увеличение Mercedes-AMG GmbH записва на почти всички големи пазари. В Германия то достига 10%, а във Великобритания - цели 40%. Ръстът е Китай спрямо 2012 година е с почти една четвърт, като трябва да се има предвид, че търсени модели като A45 AMG, CLA45 AMG и S63 AMG 4MATIC все още не се предлагат на този пазар.

За настоящата година компанията планира още по-добри резултати. Както и нови продукти, един от които ще се изправи срещу иконата Porsche 911. Очаква се името на този модел да бъде SLC или GT AMG.

AMG стартира историята си през 1967 година като работилница с персонал от само двама души. Днес разполага с 1200 служители и отговаря за всички спортни модели на Mercedes.

Още интересни факти за историята на AMG вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още