IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вторият модел на Qoros за Европа

Китайската компания разкри подробности за модела си 3 Hatch

12:01 | 23.02.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимкa: Qoros</em></p>

Снимкa: Qoros

Компанията Qoros, основана от израелския консорциум Israel Corporation и китайския автопроизводител Chery, разкри подробностите за своя втори модел, предназначен за пазара на Европа. Qoros 3 Hatch ще бъде представен пред публика в началото на март по време на автосалона в Женева.

Qoros 3 Hatch е със 177 мм по-къс от седана Qoros 3 Sedan, но има аналогични дължина, широчина и междуосие. В стандартното му оборудване са включени джанти с размер 16 инча, а срещу доплащане могат да бъдат поставени 17- или 18-инчови колела. Без да доплащат бъдещите клиенти на модела ще могат да избират измежду 6 цвята за екстериора. Също като стандартно оборудване идва 3.5-инчов TFT дисплей, разположен на арматурното табло. В базовото оборудване на Qoros3 е включена дори мултимедийна система с 8-инчов сензорен дисплей, разпознаващ жестовете на няколко пръста едновременно.

Моделът ще се предлага с два бензинови двигателя - атмосферен с обем 1.6 литра и мощност 126 к.с. и 155 Нм, и с турбо. Неговият обем е същия, а мощността му достига 156 к.с. и 210 Нм. Трансмисиите също са две - 6-степенна механична и роботизирана с два съединителя DCT.

Атмосферният вариант се нуждае от 11.6 секунди за ускорението 0-100 км/час и изразходва средно по 6.2 л/100 км. По-мощният модел ускорява до 100 км/час за 9.7 секунди и изисква по около 6.5 литра бензин на всеки 100 км. пробег.

Хечбекът Qoros 3 Hatch е построен на същата модулна платформа, на която е и седанът, получил званието "Най-сигурен автомобил на 2013 г" от Euro NCAP. И двата модела се сглобяват в завода в Чанши, Китай.

След Qoros 3 Hatch в серийно производство ще се появят комби, кросовър и голям седан. Компанията-производител обещава да представя по един нов модел на всеки 6-12 месеца.

Още за моделите на Qoros четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още