IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat може да се сдобие и с марка мотоциклети

Италианците обсъждат придобиването на компанията MV Agusta

16:49 | 27.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: MV Agusta</p>

Снимка: MV Agusta

Явно за да бъдеш голям автомобилен производител в Европа, трябва да правиш и мотоциклети. През 2012 г. концернът Volkswagen купи компанията Ducati, а BMW е произвеждала мотори, още преди да се заеме с автомобилите. Към тях е на път да се присъедини и Fiat, чието ръководство обмисля придобиването на спортната марка MV Agusta, съобщавa Autoblog.

Засега от италианския концерн не бързат да потвърдят подобни намерения, но не ги и отричат. Според агенцията за анализи Asphalt and Rubber подобна сделка ще изисква огромна инвестиция от страна на Fiat, като не е сигурно дали тя ще се изплати. А италианците не биха вложили пари в марка, която не носи високи приходи.

Компанията MV Agustа е известна със състезателните си успехи през 50-те и 60-те години. До появата на японските марки нейните машини са едни от най-бързите. Постепенно обаче тя бива изтласкана, а през последните години неин собственик, макар и за малко време, бе американската компания Harley-Davidson.

Според експертите Fiat ще заплати далеч по-малко, отколкото Audi плати за Ducati преди 3 години - около 800 млн. евро. Причината е, че MV Agusta е далеч по-скромна марка със слаби продажби. А и босът на Fiat Сержио Маркионе се е доказал като един от най-успешните мениджъри, когато става дума за преговори.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още